Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-szilvás joghurttorta kék áfonyával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 dl natúr joghurt
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag lapzselatin
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 dl szilvalekvár
  • rum vagy rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • 12,5 dkg áfonya
  • kevés zöld pisztácia
  • ostyarudak

Elkészítés

Elkészítés: Kerek tortaformában készítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, sóval, olajjal jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül hozzákeverjük a fehérjehabot is. Előmelegített 180 fokos sütőben, kapcsos tortaformában, melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk, kb. 12 perc alatt kisütjük.

A krémhez a lapzselatint kevés vízben feloldjuk (leírás szerint), majd kihűtjük, és hozzáöntjük a joghurt és tejföl keverékéhez, melyhez hozzáadjuk a cukrokat és a reszelt citromhéjat. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a joghurtos krémhez. 2 felé választjuk a krémet, az egyik fele marad fehér színű, a másikba belekeverjük a szilvalekvár nagy részét és a rumot.

A piskótát kihűtjük, majd karimát teszünk köré. Megkenjük először szilvalekvárral, majd a rumos szilvás joghurtkrémmel, hagyjuk hűtőben egy kicsit dermedni, végül a fehér színű joghurtkrémet is rákanalazzuk. A kék áfonyával megszórjuk, díszíthetjük zöld pisztáciával, majd több órán át hűtjük.

Ha kellően megdermedt, kisebb darabokra vágott ostyarudakkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek