Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rumos részeg sütemény

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • A krémhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 tojássárga
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A darált diót, a lisztet, 2 evőkanál kakaót, a sütőport összekeverjük a margarinnal. 5 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral jól felverjük. Hozzáadjuk az 5 tojássárgát, és az egészet az előzőleg összedolgozott masszához adjuk, még egyszer összedolgozzuk.

    A tésztát kikent, lisztezett tepsiben kisütjük, a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. Baracklekvárral megkenjük.

    A krémhez 20 dkg darált diót elkeverünk 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a rumot és 1 kanál vizet. 25 dkg margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral, hozzáadunk 3 tojássárgát, fél deci rumot, 2 evőkanál kakaót, végül összedolgozzuk a rumos-dioós keverékkel. A krémet a baracklekvár tetején elegyengetjük.

    Csokoládémázzal bevonjuk, majd néhány óra pihentetés után szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Claritasa
hmm.. tényleg rafinált recept a krém: a hozzávalóknál 10dkg porcukor szerepel de az elkészítési útmutatóban már 2x10dkg van és ha van benne tojás sárgája nem kellene felfőzni ? mert így kb 2 nap és megromlik ?

Hasonló Receptek

Magazin