Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rumos-mézes amaretti

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dkg méz
  • 1 db tojásfehérje
  • 20 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl rum
  • 10 dkg szeletelt mandula (a hempergetéshez)
  • 10 dkg porcukor (a meghintéshez)

Elkészítés

    1. A mézet feltesszük egy kis fazékban főzni. A tojásfehérjéket bekészítjük a robotgép üstjébe és alacsonyabb fokozaton elkezdjük verni, aztán lassan felvisszük közepes fokozatra. Amikor a méz elkezd forrni és bugyogni, feltoljuk max. sebességre a robotgépet, így mire a mézünk készen lesz, a tojásfehérjénk is gyönyörű habos.
    2. Kb. 30 mp múlva belecsurgatjuk a felvert habba a mézünket, persze a gép közben nem áll meg. 2-3 percig hűtjük így az egészet, utána leállítjuk a gépet és fakanálra váltunk.
    3. Az összes többi hozzávalót belemérjük a fehérjébe és addig keverjük, amíg egy gyúrható masszát nem kapunk. Letakarjuk folpackkal és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
    4. Ezután kiszórunk mandulát a felületre, amin dolgozunk. 5 gombócba osztjuk a tésztánkat és mindegyiket egyenként kisodorjuk 1,5-2 cm vastagságú rúddá. Betesszük további 2 órára a hűtőbe.
    5. Mindezek után a rudakat feldaraboljuk 5 cm-es darabokra, gyors mozdulatokkal megforgatjuk porcukorban és letesszük sütőpapíros tepsire úgy, hogy legyen köztük legalább 2 cm távolság. 180 fokos előmelegített sütőben 13 percig sütjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: MADÁRTEJ EGY KIS ÜNNEPI EXTRÁVAL! >>> 

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FORDÍTOTT SZILVATORTÁD! >>>  

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: MARACUJÁS-KÁVÉS TRÜFFEL GOLYÓK POFONEGYSZERŰEN>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin