Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-meggyes gesztenyetorta

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kimagozott rumos meggybefőtt
  • ízlés szerint rum
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • tortadara

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a meglágyított vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszhez és összeállítjuk. Ha száraz marad, szükség szerint néhány kanál baracklekvárral omlós tészta keménységűre gyúrjuk. Fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük.

Közben a tölteléket elkészítjük. A gesztenyemasszát a cukorral kikevert vajjal és a rummal összedolgozzuk. Ha nem elég krémes, akkor meggybefőtt levével lágyítjuk. Ezután az egészet habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a darabolt rumos meggybefőttet.

A tésztát három részre osztjuk. A kapcsos tortaforma aljába simítjuk az egyharmad részét, majd a másik egyharmad részével pedig a forma oldalát béleljük ki tetszés szerinti vastagságban. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd a tészta maradék részével befedjük, és hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a tortaforma oldalát lecsatoljuk, és a tetejére felvert tejszínhabot simítunk, tortadarával díszítjük.

A tejszínhabot akár nem is fontos rátenni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss