Elkészítés: A tésztához a meglágyított vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált kekszhez és összeállítjuk. Ha száraz marad, szükség szerint néhány kanál baracklekvárral omlós tészta keménységűre gyúrjuk. Fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben a tölteléket elkészítjük. A gesztenyemasszát a cukorral kikevert vajjal és a rummal összedolgozzuk. Ha nem elég krémes, akkor meggybefőtt levével lágyítjuk. Ezután az egészet habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a darabolt rumos meggybefőttet.
A tésztát három részre osztjuk. A kapcsos tortaforma aljába simítjuk az egyharmad részét, majd a másik egyharmad részével pedig a forma oldalát béleljük ki tetszés szerinti vastagságban. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd a tészta maradék részével befedjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a tortaforma oldalát lecsatoljuk, és a tetejére felvert tejszínhabot simítunk, tortadarával díszítjük.
A tejszínhabot akár nem is fontos rátenni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre