Keress receptre vagy hozzávalóra

Rumos meggy télre

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10 db 3-3,5 dl-es csavaros tetejű kisüveghez:
  • kb. 2 kg érett, apróbb szemű meggy
  • üvegenként 2 evőkanál finomított kristálycukor
  • üvegenként 1/2 dl rum
  • üvegenként 2 kukac Na-benzoát (a biztonság kedvéért, mivel nyers, és nincs dunsztolva)

Elkészítés

    Elkészítés: Az üvegeket és a meggyet nagyon alaposan ki- , illetve megmossuk.

    Az üvegeket félig rakjuk meggyel, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, tenyerünkkel megütögetjük, hogy a meggyszemek jól el tudjanak helyezkedni, kitöltsék megfelelően az üvegeket, majd telerakjuk az üvegeket meggyel, és újabb 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Minden üvegre 1/2 dl rumot töltünk, egy réteg nylon fóliát helyezünk rájuk, és a csavaros tetőket jól rászorítjuk.

Megjegyzés

Nem szoktam napra tenni, mert általában csak a téli hónapokban kerül felbontásra, így bőven van ideje a cukornak elolvadni.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

gaby53 5 évvel ezelőtt
Kedves oroszlán9! Igazán szívesen tettem! Nekem bejött ez a módszer, évek óta így teszem el, van 3 éves üvegem is, anno szándékosan tettem el kíváncsiságból! De nem fog ki rajta az idő sem, nagyon szép most is. :) Sok sikert, üdv.Gabi
oroszlán9 5 évvel ezelőtt
Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet, mert már régen kerestem ilyet, de nem találtam, csak olyat, ami elég macerás.

Hasonló Receptek

Magazin