Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos meggy télre

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az üvegeket és a meggyet nagyon alaposan ki- , illetve megmossuk.

Az üvegeket félig rakjuk meggyel, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, tenyerünkkel megütögetjük, hogy a meggyszemek jól el tudjanak helyezkedni, kitöltsék megfelelően az üvegeket, majd telerakjuk az üvegeket meggyel, és újabb 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Minden üvegre 1/2 dl rumot töltünk, egy réteg nylon fóliát helyezünk rájuk, és a csavaros tetőket jól rászorítjuk.

Megjegyzés

Nem szoktam napra tenni, mert általában csak a téli hónapokban kerül felbontásra, így bőven van ideje a cukornak elolvadni.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss