Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos félholdak

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 4 dkg reszelt csokoládé
  • 8 dkg darált dió
  • 18 dkg liszt
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kanál rumaroma
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot a vajjal és a tojásokkal simára keverjük. A kikevert masszába beleszórjuk a reszelt csokoládét, a diót, a lisztet, és ezt simára keverjük.

Kikent, lisztezett tepsibe töltjük, és lassú tűznél 20-25 percig sütjük. Ha megsült, félretesszük hűlni, addig elkészítjük a rumos mázat.

A porcukorhoz 2 kanál forró vizet, 2 kanál rumaromát, 1 kávéskanál olajat öntünk, és csomómentesre keverjük.

Amikor kihűlt a tészta, rásimítjuk a mázt. Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek