Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-epres csokitorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Piskóta:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • Krém:
  • 25 dkg vaj
  • 35 dkg porcukor
  • 7 dkg kakaópor
  • 2 dl tej
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál rum (ha gyerek is eszik belőle, akkor ennek megfelelő rumaroma)
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg eperlekvár

Elkészítés

A hozzávalókból sütök egy kerek kakaós piskótát. Én egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt, egy nagy recés késsel háromfelé vágom.

Megtöltöm a krémmel, az oldalát is körben bekenem. Tetejére rakok pár szem félbevágott epret, az eperlekvárt megmelegítem és az eperszemekre csorgatom.

Krém:

A vajat habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a fél csomag pudingporból, a tejjel főzött és kihűtött pudingot, ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.

Megjegyzés

Nem nehéz elkészíteni, zselével sem kell bajlódni, tökéletes az eperre a kicsit felolvasztott eperlekvár. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss