Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rumos-diós pont torta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A diókrém:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1–1,5 dl tej
  • 5 dkg vaj (lehet több, attól függően, milyen krémesre akarjuk)
  • ízlés szerint rumaroma
  • ízlés szerint mazsola
  • A túrókrémhez:
  • 35 dkg túró
  • 3 dl tejszín
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 4 lap zselatin
  • A bevonathoz:
  • csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetej ére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a tetej e kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
    Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

    A diókrémhez a darált diót a cukorral elkeverjük, és a tej jel felfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, rumaromával, mazsolával ízesítjuk, majd a vajjal jól elkeverjük.

    A túró krémhez a túró t áttörjük, a tej színt habosra verjük, a lapzselatint a leírás alapján elkészítjük.

    Összeállításkor a piskótát lapjában félbevágjuk, megkenjük a diókémmel, majd a túró krémmel, betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon. Végén ízlés szerint rá lehet tenni a levágott piskótalapot és leönteni csokival, vagy közvetlenül a túró krémre lehet csorgatni a csokiöntetet. Szépen elsimítjuk, befedjük vele, vissza a hűtőbe, miután megdermedt, lehet tálalni.

Megjegyzés

A párom kérte szülinapjára, a túró rudi diós-rumos pont desszert alapján. A fénykép tájékoztató jellegű, biztos szebbre is meg lehet csinálni, viszont nagyon finom! :) Viszonylag egyszerű, kicsit időigényes, mert mindennek hűlni kell.

peacedoor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin