Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral, és lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót, és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük.
Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni hagyjuk. 30 dkg margarint habosra keverünk 30 dkg porcukorral, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, újra krém következik, és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládéreszelékkel. Kockára vágva tálaljuk.
Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl tejszínt kemény habnak, mindegyik kocka tetejére egy-egy rózsát nyomunk, és a tetejét ízlés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre