Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rumos-diós kocka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rumos-diós kocka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 44
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • A diós piskótához:
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 9 evőkanál víz
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • Valamint:
  • rum
  • lehűtött feketekávé
  • 24 db babapiskóta
  • A tetejére:
  • dió
  • fehércsoki

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral, és lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót, és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük.

Elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni hagyjuk. 30 dkg margarint habosra keverünk 30 dkg porcukorral, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk.

A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, újra krém következik, és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládéreszelékkel. Kockára vágva tálaljuk.

Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl tejszínt kemény habnak, mindegyik kocka tetejére egy-egy rózsát nyomunk, és a tetejét ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

Nagyon finom sütemény, torta helyett is megfelel. A tepsi mérete 26x36 cm.

A receptet Éden_ küldte. Köszönjük!



eden_1 receptjeiből:
Tejfölös-epres sütemény
Mákos kelt palacsinta
Fahéjas-meggyes muffin
Szalonnás-gombás kalács
Gyümölcsös pite
Tejszínes karamell szelet
Sajtos-tejfölös sült csirke
Sertésflekken
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. Gabec
    2009. december 17. (csütörtök) 11:08
    A rumos szirupot ,hogy kell megcsinálni?
Receptválogatás
Lasagne és canelloni, az olasz tepsis tészták
A tészta rendszerint nyersen kerül az olasz tepsis tésztákba, és a bőséges szószban párolódnak meg, finom tölteléket rejtve, míg a tetejükön a sajt ropogósra sül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Spicces vargabéles Spicces vargabéles
Mákos-meggyes tekercs-torta Mákos-meggyes tekercs-torta
Barackos-áfonyás túrókrém (laktózmentes) Barackos-áfonyás túrókrém (laktózmentes)
Thai csirkeleves Thai csirkeleves
Szalonnás-chilis bab Szalonnás-chilis bab
Triplasajtos csirkés tészta (gluténmentes) Triplasajtos csirkés tészta (gluténmentes)
Túrós kölesfelfújt Túrós kölesfelfújt
Batyus csirkecomb Batyus csirkecomb
Almás palacsinta IV. Almás palacsinta IV.
Gyömbéres sárgarépa-krémleves II. Gyömbéres sárgarépa-krémleves II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123562_programajanlo-110.jpg Februári gasztroprogramok

A hideg téli napok fesztiválkínálata igazán klasszikus. A különféle disznóvágásokon való részvétel mellett külön hurka- és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123537_gombakremleves-110.jpg Gombakrémleves finoman fűszerezve

A krémlevesek ünnepnapokon, hétvégéken és hétköznapokon egyaránt jólesnek. Téli hidegben pedig valóságos energetizáló hatásuk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123543_csaszarmorzsa-110.jpg Császári morzsa

A császármorzsa vagy smarni a monarchia egyik igen kedvelt desszertje volt, s népszerűsége azóta is töretlen. Nem is csoda: a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123551_superbowl-110.jpg 10 szuper amerikai recept a Super Bowl 2015-re

Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123549_spagetti-110.jpg Elsősegély a kamrából: a tészta

Mindannyian jól ismerjük azt a hó végi állapotot, amikor a családi költségvetés már a végét járja, és a kosztpénzből sem igazán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123519_peksutemeny-110.jpg Finomságok a házi pékségből

Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123532_tchibo-110.jpg 4 tipp egy profitól, hogyan egyen több zöldséget a családunk

A paleolit táplálkozás ma már senkit sem hagy hidegen – és ez így van jól. Kinek a vegetáriánus étrend, kinek a paleo,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept