Elkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a fahéjjal, a rummal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. 2 egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen fél órát pihentetjük.
A tésztából 2 lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk.
Sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre