Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-diós almás pite

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 40×30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 3 kg alma
  • 20 dkg darált dió
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10-20 dkg cukor almától függően
  • 5 cl rum
  • A díszítéshez:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a fahéjjal, a rummal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. 2 egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen fél órát pihentetjük.

A tésztából 2 lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk.

Sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss