Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rumos csokoládétorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál fehér rum
  • 12 dkg lágy vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 2 lap zselatin
  • 3 tojássárga
  • 3 dkg cukor
  • 4 evőkanál fehér rum
  • 3 dl tejszín
  • A mázhoz:
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál fehér rum

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tésztához a csokoládét feldaraboljuk, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tejet, a rumot, a vajat, a cukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Beledolgozzuk a csokoládét. A mandulát elvegyítjük a sütőporral, a tojáshabbal felváltva a krémbe forgatjuk. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    2. A krémhez is összetördeljük a csokoládét, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A zselatint beáztatjuk. A tojássárgáját a cukorral és a rummal gőzfürdő fölött habosra verjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, a meleg krémben hagyjuk feloldódni. Hozzáadjuk a csokoládét, tovább keverjük, amíg langyosra hűl. Ekkor beleforgatjuk a tejszínhabot.

    3. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, rásimítjuk a krémet, és ráborítjuk a felső lapot. A hűtőbe tesszük 2 órára.

    4. A mázhoz a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejszínt, felforrósítjuk. A csokoládét beletördeljük, hozzáadjuk a rumot, és simára keverjük. A tortáról levesszük a peremet, és bevonjuk a mázzal. Hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin