Egy 2 literes tálat kiöblítünk hideg vízzel és kibéleljük műanyag fóliával. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
Kemény habbá verjük a tejszínt, hideg helyre tesszük.
A tejet és a kukoricacsíra olajat összefőzzük a kristálycukorral.
A tojássárgákat kikeverjük 1 dl meleg tejjel, hozzáöntjük a maradék tejet és gyenge tűz felett addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és összekeverjük a két masszát. A krémet hűlésig kevergetjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, a mascarponét és a rumot, végül hozzáadjuk a tejszínhabot.
A rumos marinád elkészítéséhez összeforraljuk a vizet a kristálycukorral, beletesszük a rumot, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a piskótákat röviden belemártjuk a folyadékba.
A tálba felváltva lerakjuk a piskótákat a krémmel, 4x ismételjük a rétegeket, és krémmel lezárjuk le a folyamatot. 10 órára hűtőbe tesszük.
Kiborítjuk egy lapos tálra, lehúzzuk a fóliát, és a tortát vékonyan bekenjük a maradék tejszínhabbal. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és piskóta darabokkal díszítjük.