Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos rakott piskóta (Rumbomba)

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Rum krém:
  • 2 dl tej
  • 0,6 dl KRONEN kukoricacsíra olaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 8 db zselatinlap
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál rum
  • 2,5 dl habtejszín
  • Marinád:
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál rum
  • 2 dl víz
  • További hozzávalók:
  • 25 db babapiskóta
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

  1. Egy 2 literes tálat kiöblítünk hideg vízzel és kibéleljük műanyag fóliával. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Kemény habbá verjük a tejszínt, hideg helyre tesszük.
  3. A tejet és a kukoricacsíra olajat összefőzzük a kristálycukorral.
  4. A tojássárgákat kikeverjük 1 dl meleg tejjel, hozzáöntjük a maradék tejet és gyenge tűz felett addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és összekeverjük a két masszát. A krémet hűlésig kevergetjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, a mascarponét és a rumot, végül hozzáadjuk a tejszínhabot.
  5. A rumos marinád elkészítéséhez összeforraljuk a vizet a kristálycukorral, beletesszük a rumot, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a piskótákat röviden belemártjuk a folyadékba.
  6. A tálba felváltva lerakjuk a piskótákat a krémmel, 4x ismételjük a rétegeket, és krémmel lezárjuk le a folyamatot. 10 órára hűtőbe tesszük.
  7. Kiborítjuk egy lapos tálra, lehúzzuk a fóliát, és a tortát vékonyan bekenjük a maradék tejszínhabbal. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és piskóta darabokkal díszítjük. 


Megjegyzés

Recept és fotó: Glatz - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss