Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rukkola saláta mindenféle jóval

15 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, fél centis karikákra vágjuk, jénaiba tesszük, 1 evőkanál olívaolajat öntünk rá, lefedjük, és a mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Majd hagyjuk kihűlni.

A rukkolát, a jégsalátát, a hagymát, az olajbogyót és a kihűlt sárgarépát lazán összeforgatjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 1 evőkanál balzsamecettel, rászórjuk a diót, amit egy száraz serpenyőben előtte kicsit megpiríthatunk. Rámorzsoljuk a fehér sajtot is, ami egy feta jellegű lágy sajt. Bazsalikommal megszórjuk, és tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek