Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rugóláb

MME MME
1.5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 8 dl forró vízzel elkeverjük a 10 dkg zselatint, ezt 4 részre osztjuk.

1. lap: 3 tojássárgáját 6 kanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, 3 tojásfehérjét felverve hozzáadjuk, majd az egészet 2 dl zselatinnal elvegyítjük. Közepes tepsibe öntjük, és fagyasztóba tesszük dermedni.

2. lap: 3 tojássárgáját 6 kanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 2 kanál kakaóporral kikeverünk, 3 tojásfehérjét felverve hozzáadjuk, majd az egészet 2 dl zselatinnal elvegyítjük. Az előző, már dermedt rétegre öntjük, és fagyasztóba tesszük.

3. lap: 1 csamag tejszínhabpor elkészítünk, majd 1 pohár tejföllel és 6 kanál porcukorral kikeverünk, hozzáadunk 2 dl zselatint, és az előző rétegre öntve betesszük a fagyasztóba.

4. lap: A megdermedt 3. réteg tetejét megrakjuk bármilyen gyümülccsel, majd a maradék zselatint 1,5 dl szörppel összekeverjük, és a gyümölcs tetejére öntjük. Fagyasztóban megdermesztjük. Ha kész, felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss