Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rucolás saláta joghurtos csirkével

MME MME
2
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A salátát megmossuk, szárazra rázzuk. Megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük a kínai kelt, a káposztát, a póréhagymát, a paprikát. A grépfrútot kifilézzük (azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst). A csirkemellet felszeleteljük.

Elkészítés: Kikeverjük a joghurtot az olajjal, a mézzel, a mustárral, csipetnyi sóval, a szerecsendióval és a borssal. A kész öntetbe lazán beleforgatjuk az összeaprított húst és a zöldségeket. Elkészítjük a sajtkosárkákat: a vékonyra szeletelt sajtot (9x9 cm-es négyzetek, ahogy tömbben lehet kapni) kettévágjuk és zsírpapírra 5 szeletkéből álló kört rakunk ki. Nem baj, ha nem fedi egymást át a külső ív, mert majd összeolvad. Papírral együtt betesszük a mikróba, 1000 watton kb. 4 percig pirítjuk. Akkor jó, amikor a sajtot tapintásra szilárdnak érezzük. Kivesszük a papírral együtt, és ráfordítjuk valamilyen kerek tálka külső felére, és kézzel kicsit rá is nyomkodjuk, hogy jobban felvegye a formát. Pár percig várunk, amíg kihűl. A rukolát tányérokra rendezzük. A salátát a sajtkosárkákba töltjük, a salátára rakjuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 552 kcal (sajtkosárral)

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss