Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozskenyér házilag

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejjel, 1-1 evőkanál liszttel, kb. 2 evőkanál cukorral elkeverem és felfuttatom. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkeverem. A folyékony hozzávalókat betöltöm a kenyérsütő tartályába, hozzáadom a bekevert lisztet, tetejére a felfuttatott élesztőt, és dagasztó programon megdagasztom.

Ha megkelt, újra összedolgozom a géppel, kevés liszttel meghintem, megformázom, és kevés olajjal kikent jénai tálban, meleg helyen kb. 1/2 órát újra kelesztem.

A tetejét vízzel megkenem, kereszt alakban bevágom, és hideg sütőbe helyezve 180 fokon addig sütöm, amíg szép színes kérget kap. Sütés közben még át lehet kenni vízzel, hogy szép pirosra süljön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss