Fahéjas-meggyes kókuszgolyó

default user icon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált háztartási keksz
  • 10 ek porcukor (ízlés szerint +/- 2-3 kanál)
  • 3 ek kakaópor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1-2 kk fahéj
  • tej

Elkészítés

    1. A darált kekszet egy nagyobb tálba szórjuk, majd hozzáöntjük a kókuszreszelék felét. Hozzáadjuk a porcukrot és a kakóport is, és az egészet összekeverjük. 
    2. Ráöntjük a meggybefőtt levét, és alaposan összedolgozzuk a masszát. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrhatóvá váljon a tészta. Ezután egy tányérba kiöntjük a maradék kókuszreszeléket, és kb. 1-2 kávéskanálnyi fahéjat is teszünk hozzá.
    3. Golyókat formálunk a tésztából, aminek a közepébe 1-1 meggyet teszünk. Ezután beleforgatjuk őket a fahéjas kókuszreszelékbe. Egy éjszakát lefedve hagyjuk állni a hűtőben. 

Megjegyzés

Általunk preferált golyóméretben 30-35 golyó készült el.

zizikee
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek