Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsaszínűre sütött borsos kacsamell

MME MME
5/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 kacsamell (60-80 dkg)
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 4 dkg vaj
  • 40 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg piros húsú paprika
  • 1 narancs

Elkészítés

Előkészítés: A kacsamelleket megmossuk, besózzuk. A sütőt a legkisebb fokozatra előmelegítjük (60 fok).

Elkészítés: A húst bőrével lefele serpenyőbe tesszük. Kíméletesen pirosra sütjük a bőrét, kisütjük a zsírját. Megfordítjuk a húst, és 2-3 percen át ezt az oldalát is sütjük. Tepsibe áttesszük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Amikor eltelt az idő, kivesszük, kiemeljük a szaftból, és a bőrét serpenyőben pár perc alatt roppanósra sütjük. A körethez megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és petrezselymes vajon átforgatjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, kevés sós vízben megfőzzük. A répát is meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk és megpároljuk. Összekeverjük a brokkolit és a répákat, sózzuk, borsozzuk. A paprikát is feldaraboljuk, és kevés vajon megpirítjuk. A hús pecsenyelevét zsírtalanítjuk. Kiveszünk a léből 2-3 evőkanálnyit, azon megpirítjuk kicsit a mustárt, megszórjuk borssal, majd ráöntjük a maradék levet. Kíméletesen 6-8 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tálaláskor tányérra tesszük a burgonyát, a zöldségeket, mellé helyezzük a felvágott húst, mártást öntünk mellé, és pár gerezd naranccsal díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 700 kcal

A recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss