Elkészítés: A rebarbarát meghámozom, feldarabolom és lecukrozom, majd ha levet engedett, leöntöm róla, és kis hőálló tálban enyhén meleg sütőbe teszem 15 percre.
A tésztához a tojásokat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a sütőporral összekevert lisztet felváltva az olvasztott vajjal, majd az aromát és a tejfölt is hozzáadom. A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntöm (én egy 26 cm átmérőjű és 4 cm mély formát használtam).
A krémhez a 2 tojássárgáját kikeverem cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az ételszínezéket. A tojásfehérjéből kemény habot verek, és a krémhez keverem óvatosan. A tésztára szórom a málnát, az epret és a rebarbarát. Erre öntöm a krémet. Közepesen meleg (kb. 180 fokos) sütőben 40 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre