Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládétorta rózsákkal

75 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A mézes piskótához:
  • 6 db tojás
  • 1 ek méz
  • 5,5 dkg cukor
  • 6,5 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A csokis piskótához:
  • 6 db tojás
  • 5,5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2-3 ek kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek tej
  • A csokis krémhez:
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg sűrített tej
  • A díszítéshez:
  • 45 dkg vaj
  • 90 dkg porcukor
  • 0,5 dl tej
  • 50 dkg fondant
  • ételfesték

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézes piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a mézet és a vaníliaaromát, és a szódabikarbónával elkevert liszttel simára keverjük. Végül beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot. A csokis piskótával ugyanígy járunk el. Külön-külön kivajazott tortaformába töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd amikor elkezdett forrni, beleszórjuk a csokit, és a tűzről levéve addig keverjük, amíg az el nem olvad. Amikor kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, és hűtőszekrénybe helyezzük.
  3. A vajkrémhez először kikeverjük a vajat szép simára, majd apránként beleszitáljuk a porcukrot, és minden adagnál újra és újra simára keverjük. A végén hozzáadjuk a tejet, és ezzel is kikeverjük. Ez kb. 30 percet vesz igénybe.
  4. A csokis piskótát kettévágjuk. A már lehűlt, hideg krémet habverővel kikeverjük, amíg be nem sűrűsödik. Alulra helyezzük a csokis piskótát, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mézes piskótát, rákenjük a krém másik felét, és a csokis piskóta másik felével lezárjuk.
  5. A vajkrémmel vékonyan megkenjük a torta oldalát, hogy a fondant rá tudjon tapadni. A fondant-t kinyújtjuk és betakarjuk vele a tortát. A krémből kiveszünk kb. 3-4 evőkanálnyit, ezt zöldre festjük az ételfestékkel. A maradék krémet tetszőleges arányban tetszőleges színekre festjük. Egy virágkinyomóval virágformákat készítünk a habból a torta tetejére.

Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek a tulipán kinyomócsövet, csodálatos dolgokra képes! Aki szeret tortákat sütni, próbálja ki! Hálás dolog. - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss