Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rózsadzsem

75 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rózsaszirmokat mossuk meg és tegyük fel főni 3 dl vízzel. Alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amíg a víz színe szép pirossá nem válik, a szirmok megpuhulnak, kifehérednek.

A tűzről levéve hozzáadjuk a zseléfix-szel és a kevés vízben feloldott zselatinnal, valamint citromlével elkevert cukrot, és olvadásig kevergetjük. Majd visszatesszük a tűzre, felforraljuk, alacsony hőfokon sűrűsödésig keverjük, hozzáadjuk a pár darab rózsaszirmot és a citromkarikákat. Folyamatosan kevergetve 5 percig együtt főzzük.

Üvegekbe töltjük, légmentesen lezárva, száraz dunsztba téve hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Süteményekhez, krémekhez, fagylalthoz ízesítőként, de hígítva üdítőként is fogyaszthatjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss