Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rózsa Sándor kedvence

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet csont nélküli karaj, vékonyra kiverve
  • 2 db közepes méretű vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál édes pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • liszt
  • 2 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő ízlés szerint
  • A galuskához:
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A kivert karajszeleteket enyhén besózzuk. A darált húsból és a töltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Minden karajszeletre teszünk a keverékből. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük.

    Amikor kiszedtük a tekercseket, az olajban megfonnyasztjuk a hagymát. A továbbiakban úgy járunk el, mintha pörköltet készítenénk.

    A hústűket eltávolítjuk, a paprikás alapra visszatesszük a húsokat. Annyi vízzel, amennyi ellepi, készre főzzük. Ha kész, 2 dl tejfölt keverünk hozzá.

    Közben elkészítjük a túrógaluskát, vagyis az lapanyagokat összedolgozzuk, és sós, lobogó vízbeszaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük.

    Tálalásnál a galuska tetejére öntjük a pörköltet. Kis ideig állni hagyjuk, így az ízek sokkal jobban érvényesülnek.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin