Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Az újburgonyát alaposan megsikáltam, a héját lekapargattam. Előbb félbe-, aztán a feleket ismét félbevágtam. A rozmaringágakról felülről lefelé szépen lehúztam a leveleket. Egy méretesebb hőálló tálat vékonyan kivajaztam, ebbe szórtam krumplikat. Sóval mértékletesen meghintettem, a vajat kis darabokban a tetejére szórtam, végül elrendeztem rajta a rozmaringleveleket. Bő 30 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
Amíg a krumpli sült, elkészítettem a salátát. Az uborkát meghámoztam, felkockáztam. A sárgarépát megtisztítottam, 2 szálat nagylyukú reszelőn lereszeltem, a többit uborkagyalun vékonyra szeleteltem. Az olívákat kimagoztam, megfeleztem. Az avokádókat a mag mentén elfeleztem, egy teáskanál segítségével kiemeltem a héjából, felkockáztam. A salátaleveleket megmostam, lecsepegtettem, összetépkedtem (ez készen kapható salátakeverékkel is kiváltható). Mindent tálba halmoztam. Citromlével meglocsoltam, kevés sóval fűszereztem. A tartármártást a joghurttal, a finomra aprított rozmaringlevelekkel, sóval, borssal alaposan elkevertem, a saláta tetejére locsoltam, átforgattam.
Az illatos, aranyszínű rozmaringos újkrumplival tálaltam.