Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos sült tarja újburgonyával

Hozzávalók

  • 6-8 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk piros paprika
  • 2 ág rozmaring
  • 1 kg szeletelt, csont nélküli tarja
  • néhány ek vaj
  • A körethez:
  • 1 kg új burgonya
  • olaj a tepsihez
  • frissen őrölt bors
  • piros paprika

Elkészítés

    1. A páchoz összekeverjük az olajat, egy kevés sót, frissen őrölt borsot, a meghámozott és összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát, valamint a rozmaring lecsipkedett leveleit. 
    2. A húst megmossuk, a szeleteket kicsit kiklopfoljuk, az inas részeket levágjuk, majd a pácba tesszük. Lefedve a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. 
    3. Egy felforrósított serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megsütjük benne a hússzeleteket oldalanként kb. 5-5 percig.
    4. A körethez az újburgonyát alaposan megmossuk, felcikkezzük. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, beleszórjuk a burgonyacikkeket, megsózzuk és -borsozzuk, és egy nagy csipet pirospaprikával fűszerezzük. Letakarjuk alufóliával, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül ropogósra további kb. 30 perc alatt. A hús mellé tálaljuk.

    ÉRDEKESSÉGEK A ROZMARINGRÓL, AMIT NEM TUDTÁL 

    GRILLEZÉS MESTERFOKON: EXTRÁN OMLÓS MUSTÁROS TARJA LANGYOS GRILLSALÁTÁVAL 

    A FEJHÚSTÓL A TARJÁIG: ÍGY KÉSZÍTSD EL A SERTÉSHÚST! 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin