Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos sült hús

default user icon
Rozmaringos sült hús

Hozzávalók

  • 600g sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • majoránna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 100g vaj
  • olaj

Elkészítés

    A megmosott húst sózzuk be, kenjük meg zúzott fokhagymával, szórjuk meg köménymaggal, majoránnával, rozmaringgal és kakukkfűvel.
    A fűszeres húst tegyük egy zsiradékkal kikent tepsibe. Mindkét oldalát gyorsan süssük át, majd öntsünk alá forró vizet.
    Tegyünk rá vajkockákat, majd fedjük le a tepsit, és süssük a húst 200°C-os sütőben kb. 50 percig. A sütés vége előtt a tepsit takarjuk ki, a húst locsoljuk meg a saját levével, majd süssük ropogósra. Burgonyával és vöröskáposztával tálalhatjuk.

Megjegyzés

A sütéshez ne használjunk zsírt, a sertés önmagában is elegendő zsiradékot tartalmaz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin