Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos sertéssült római tálban sütve

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál rozmaring
  • 1 kg burgonya
  • 2 ek olíva olaj
  • bors
  • 5-6 dkg zöldfűszeres vaj

Elkészítés

    1. Az aprított fokhagymát és a rozmaringleveleket elkeverjük sóval és frissen őrölt borssal. A karajt megforgatjuk a fűszerkeverékben, majd kötözőspárgával rögzítjük. Rászorjuk a maradék fűszerkeveréket.
    2. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat, felforrósítjuk, és a húst körben átpirítjuk. Ezután áthelyezzük a húst a római tálba, és ráöntjük a fűszeres olajat. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 50-60 percig sütjük.
    3. Félidőben hozzáadjuk a sós-rozmaringos, vízben főtt burgonyagerezdeket, és együtt piritjuk. Sütés közben locsolgatjuk a pecsenyelével. Amikor elkészült, 10 percig pihentetjük.
    4. Ezután a tálból kivesszük a húst, szeletekre vágjuk, és visszatesszük a tálba, amelyben tálaljuk. Friss rozmaringgal és annak a virágával dísztítjük.

Megjegyzés

Köretnek kínálhatunk zöldséges rizst is. Friss rozmaring helyett szárítottat is használhatunk. A rozmaring cserépben is nevelhető kültéren vagy beltéren egyaránt. Nálam most novemberben is virágzik az egyik fajta.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin