Az aprított fokhagymát és a rozmaringleveleket elkeverjük sóval és frissen őrölt borssal. A karajt megforgatjuk a fűszerkeverékben, majd kötözőspárgával rögzítjük. Rászorjuk a maradék fűszerkeveréket.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat, felforrósítjuk, és a húst körben átpirítjuk. Ezután áthelyezzük a húst a római tálba, és ráöntjük a fűszeres olajat. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 50-60 percig sütjük.
Félidőben hozzáadjuk a sós-rozmaringos, vízben főtt burgonyagerezdeket, és együtt piritjuk. Sütés közben locsolgatjuk a pecsenyelével. Amikor elkészült, 10 percig pihentetjük.
Ezután a tálból kivesszük a húst, szeletekre vágjuk, és visszatesszük a tálba, amelyben tálaljuk. Friss rozmaringgal és annak a virágával dísztítjük.
Köretnek kínálhatunk zöldséges rizst is. Friss rozmaring helyett szárítottat is használhatunk. A rozmaring cserépben is nevelhető kültéren vagy beltéren egyaránt. Nálam most novemberben is virágzik az egyik fajta. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!