Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Rozmaringos sárgabarackdzsem

Hozzávalók

  • kb. 1,2 kg érett sárgabarack
  • 1 db biocitrom
  • 50 dkg befőzőcukor (2:1)
  • 3 ág rozmaring

Elkészítés

    1. A megmosott sárgabarackot kimagozzuk és nyolcadoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Ezután kimérünk belőle pont 1 kg-ot. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk. A kimért gyümölcshúst egy fazékban összekeverjük a citrom héjával és levével, valamint a cukorral. Hozzáadjuk a leöblített rozmaringot, és letakarva állni hagyjuk 1 órát, amíg levet enged.
    2. A cukrozott rozmaringos gyümölcsöt felforraljuk, és erős tűzön főzzük kb. 3 percig. A rozmaringot kihalásszuk, és az esetleg keletkezett habot leszedjük. A forró dzsemet sterilizált csavaros vagy csatos befőttesüvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
    3. Végül az üvegeket a fejükre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és a dzsemet hűlni hagyjuk.

Megjegyzés

4-6 üveg lesz belőle.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes