Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos sárgabarackdzsem

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott sárgabarackot kimagozzuk és nyolcadoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Ezután kimérünk belőle pont 1 kg-ot. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk. A kimért gyümölcshúst egy fazékban összekeverjük a citrom héjával és levével, valamint a cukorral. Hozzáadjuk a leöblített rozmaringot, és letakarva állni hagyjuk 1 órát, amíg levet enged.
  2. A cukrozott rozmaringos gyümölcsöt felforraljuk, és erős tűzön főzzük kb. 3 percig. A rozmaringot kihalásszuk, és az esetleg keletkezett habot leszedjük. A forró dzsemet sterilizált csavaros vagy csatos befőttesüvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
  3. Végül az üvegeket a fejükre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és a dzsemet hűlni hagyjuk.

Megjegyzés

4-6 üveg lesz belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss