Rozmaringos-sajtos sült tök

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sütőtök
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál törött rózsabors / bors
  • 5 dkg edami sajt / parmezán
  • 5 dl tej / tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk és a magokat kikaparjuk. A tököt maximum 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

    Ezután egy tepsibe tesszük a szeleteket. Vékonyan megsózzuk a zöldséget, majd mozsárban összezúzunk 2 teáskanál rózsaborsot, és ezzel is megfűszerezzük a tököt. Utolsó lépésben friss rozmaringleveleket hintünk a köretünk tetejére.

    Már csak a befejezés maradt. Sajtot reszelünk a sütőtökre, és a tejjel vagy a tejszínnel felöntjük. Alufóliával lefedjük az egészet, és 30 percre sütőbe tesszük.

    30 perc után levesszük az alufóliát, és további 5 percig sütjük. Melegen tálaljuk!

Megjegyzés

Marhasülttel igazán jó kis párost alkot ez a köret. Érdemes kipróbálni.

Tóth-Nacsa Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin