Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos párolt zúza burgonyás kukoricalepénnyel

90 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Az olajat feldorrósítjuk, elősütjük rajta a megtisztított, nagyobb darabokra vágott zúzát, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és kevergetve pirítjuk 1 percig. Felöntjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk a zúzát, és fedő alatt 60 percig pároljuk. Ha elfő a folyadék, kis adagokban vízzel pótoljuk. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot, végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. 
  2. Sós vízben héjában puhára főzzük a burgonyát, majd meghámozzuk. Kis kockára vágjuk, és teflonserpenyőben erős lángon pirosra pirítjuk. A kukoricadarát 3/4 l sós vízben kevergetve puhára főzzük. Hozzáforgatjuk az elősütött burgonyát, majd kis tepsibe simítjuk, és hagyjuk megdermedni. Végül tálcára borítjuk, és hasábokra vágjuk. A felforrósított olajon aranyszínűre pirítjuk, majd a zúza mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss