Keress receptre vagy hozzávalóra

Rozmaringos-parmezános kréker

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg hideg vaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1/2 ek só
  • 2 db friss rozmaring
  • bors
  • 4 ek víz

Elkészítés

    1. A lisztet a vajjal és a parmezánnal késes robotgépben összekeverjük. A rozmaringleveleket apróra vágjuk és a többi fűszerrel együtt a keverékhez adjuk, majd a víz hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. Ne ijedjünk meg tőle, ha morzsalékos lesz a tészta, a lényeg, hogy összeálljon. Négyzetalakúra formázzuk, és folpackba csomagolva legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük.
    2. A tésztát egészen vékonyra (kb. 3mm) nyújtjuk, majd tetszőleges formákra vágjuk. (Én derelyevágót használtam, hogy cakkos legyen a széle és villával megszurkáltam.) Minden darabot a sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűltek, leszedjük a sütőpapírról, és egy tálra rendezzük őket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin