Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos-paradicsomos focaccia

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya (lisztesre fövő)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kocka élesztő (42 g)
  • 60 dkg búzafinomliszt + a nyújtáshoz
  • 1,5 dkg só
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • 4 db koktélparadicsom
  • durva szemű só

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit leterítünk sütőpapírral. Rátesszük a megmosott, leszárított burgonyát, és az előmelegített sütő középső részében puhára sütjük kb. 1 óra alatt. Közben a meghámozott fokhagymát szétnyomkodjuk. A megsült burgonyát meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük, az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk és feloldjuk.
    2. A burgonyát, a lisztet, a fokhagymát, a sót, az olajat és a feloldott élesztőt kézi robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk. A tésztát cipóvá formázzuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 35 percig.
    3. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra, és egy 40 x 24 cm-es tepsit leterítünk sütőpapírral. A leöblített és lerázott rozmaring levélkéit lecsipkedjük, a megtisztított, megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk.
    4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 3 cm vastag lappá nyújtjuk. Áttesszük a tepsibe, megszórjuk a paradicsommal, a rozmaringgal és durva szemű sóval, majd az előmelegített sütő középső részében változatlan hőfokon sütjük 10 percig. Végül a sütőt lekapcsoljuk 200 fokra, és a focacciát készre sütjük további kb. 35 perc alatt.

    EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

    5 ELLENÁLLHATATLAN LEPÉNYKENYÉR, AMIT EL KELL KÉSZÍTENED HÁZILAG! >>> 

    FOCACCIA OLASZ MÓDRA - ÍGY SÜTHETSZ TÖKÉLETES LEPÉNYKENYERET! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin