Elkészítés: A csipetkéhez a tojást annyi lisztel gyúrjuk össze, hogy
kemény gyúrt tésztát kapjunk, az aprított bazsalikomot is beledolgozva. Borsónyi darabkákat csipegetünk a tésztából, lisztbe forgatjuk, és kb. fél órát állni hagyjuk.
Világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, beletesszük a rozmaringágat. Amikor felforrt, 3-4 percig még forraljuk, és beleszórjuk a csipetkét. Levesünk akkor kész, ha a csipetke feljött a leves színére.
Tálaláskor tépkedett bazsalikom levéllel megszórjuk, és beletesszük a kockázott friss paradicsomot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre