Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos nyúlragu

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasba kevés olajat teszünk, hozzádjuk a szalonnát és piros-ropogósra sütjük, majd kiszedjük.
  2. A visszamardt forró zsiradékon elősütjük a feldarabolt nyúlhúst, majd kiszedjük, és beletesszük a zöldségeket, és puhára pároljuk.
  3. Amikor megpuhult, kissé áttörjük, a szalonnát, a húsdarabokat visszatesszük, felöntjük a borral és egy kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringágakat és a paradicsomot.
  4. Lassú tűzön kb. 20 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott olivabogyókat és a kapribogyót, és további kb. 20 percig pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az vajban megdinsztelt apróra vágott zsályaleveleket. A ragut kiforraljuk és tűzforrón, friss fehér kenyérrel vagy zsályás galuskával tálaljuk.

Megjegyzés

Szokatlan, de különleges ízhatású a zsályás nokedlivel. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss