Konyhai robotgéppel pürésítsük a csirkemellet. Keverjük hozzá a tejszínt és a tojásfehérjét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a rozmaringgal, majd formázzunk belőle kis gombócokat.
Kockázzuk fel a zöldségeket. Futtassuk meg őket az olívaolajon, majd engedjük fel 6 dl vízzel, és főzzük kb. 15 percig. Keverjük össze az étkezési keményítőt a joghurttal, és adjuk a leveshez. Helyezzük bele a gombócokat is, és főzzük további 2 percig.
Facsarjuk a levesbe a citrom levét, és adjuk hozzá a balzsamecetet is. Mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet. Tálaljuk a levest forrón, a petrezselyemmel meghintve.
Fotó: Tucsek Tünde
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre