Rozmaringos leves csirkés húsgombóccal

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemell
  • 0,5 dl tejszín
  • 1/2 teáskanál rozmaring
  • 1 db tojás (fehérje)
  • 5 dkg póréhagyma
  • 4 szál szárzeller
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1/2 fej hagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • 1/2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/4 db citrom
  • bors (frissen őrölt)

Elkészítés

    1.

    Konyhai robotgéppel pürésítsük a csirkemellet. Keverjük hozzá a tejszínt és a tojásfehérjét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a rozmaringgal, majd formázzunk belőle kis gombócokat.

    2.

    Kockázzuk fel a zöldségeket. Futtassuk meg őket az olívaolajon, majd engedjük fel 6 dl vízzel, és főzzük kb. 15 percig. Keverjük össze az étkezési keményítőt a joghurttal, és adjuk a leveshez. Helyezzük bele a gombócokat is, és főzzük további 2 percig.

    3.

    Facsarjuk a levesbe a citrom levét, és adjuk hozzá a balzsamecetet is. Mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet. Tálaljuk a levest forrón, a petrezselyemmel meghintve.

    Fotó: Tucsek Tünde

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek