Elkészítés: 1. A kenyérsütőben vagy tálban kézzel kidagasztom a tésztát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a rozmaringot.
2. Ha jól kidagasztottam a tésztát (szép sima és ruganyos), akkor egy 7-8 dkg nagyságú tésztagombócot a befőttes üveg aljába teszek és hagyom megkelni úgy, hogy az üveg tetejénél kifusson. Kb. 30-40 perc meleg helyen.
3. Ekkor egy hegyes ollóval keresztet csippentek a tetejébe.
4. Irány a közepes fokozaton előmelegített sütő, és körülbelül 30, maximum 40 perc alatt ilyen szép aranybarnára sütöm. Nem lesz egyáltalán nyers a tészta.
5. Egyenesen az üvegből ki lehet tépkedni a tésztát, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor egyben ki is tudjuk szedni a puffancsot. :-) Díszítésként friss rozmaringot teszek a becsippentett részbe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre