Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos kacsasült ananászágyon

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db kacsacomb
  • 2 db babérlevél
  • 1 ág rozmaring
  • 4 szelet ananász
  • bors
  • 2-3 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek világos nádcukor
  • 1-2 ek méz

Elkészítés

  1. A kacsacombokat besózzuk, -borsozzuk és megtűzdeljük a rozmaringlevelekkel. Hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
  2. Az olajat és a vajat magas falú serpenyőbe tesszük. Felhevítjük, majd a combok mindkét oldalát megpirítjuk. Ráöntjük az ananászlevet vagy a vizet. Lefedjük és takaréklángon sütjük tovább.
  3. Félidőben hozzáadjuk az ananászkarikákat, a combokat pedig megszórjuk a nádcukorral és meglocsoljuk a mézzel. Lefedve sütjük tovább, időnként megforgatjuk, és meglocsolgatjuk a pecsenyelével.
  4. Ha megpuhult, levesszük róla a fedőt és kellően megpirítjuk. Ananászágyon tálaljuk. Köretként párolt vad- és jázminrizs keveréke vagy ropogós burgonya illik hozzá.

Megjegyzés

Pácolás nélkül, fűszerezés után azonnal süthető. Ebben az esetben 90 perc alatt elkészül az omlós, rozmaringos és enyhén gyümölcsös ízű kacsa! - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss