Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos kacsaleves lencsével

Hozzávalók

  • 8 dkg lencse
  • 4 db kacsaszárny alsó része
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej zeller a zöldjével együtt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • egész fekete bors
  • 1 ág rozmaring
  • 5 dkg csigatészta

Elkészítés

    1. A lencsét áztassuk hideg vízbe éjszakára. Tegyük lábasba a megmosott kacsaszárnyakat, öntsük fel 1,2 l vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Azután kis lángon főzzük 1 órán keresztül. A víz tetején keletkező habot szűrőkanállal szedjük le.
    2. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tegyük a levesbe néhány szem borssal és a rozmaringággal együtt. Ezután főzzük tovább addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
    3. Merjünk ki 3 dl levest, és főzzük benne puhára a leszűrt lencsét. A többi leveshez öntsünk 300 ml vizet. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint.
    4. Távolítsuk el a levesből a kétféle hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a rozmaringágat. Szedjük ki a gyökérzöldségeket, majd miután felaprítottuk őket, tegyük vissza a levesbe. A leszűrt lencsével és tésztával tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés aprított petrezselyemmel.

      ISTENI FOGÁSOK KACSÁBÓL - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin