Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos kacsacomb pikáns zöldségekkel

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 1 dl szójaszósz
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 ág rozmaring
  • A zöldségkörethez:
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • bors
  • 1 ek méz
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 db lime citrom (héja és leve)

Elkészítés

    1. A kacsacombokat megmossuk és megtisztítjuk, majd szójaszószban pácoljuk egy éjszakán át. Ezután a tepsibe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a rozmaringot felaprítva beledörzsöljük a bőrébe. Aláöntjük a páclevet, és fóliával letakarva, előmelegített sütőben 160 fokon  kb. 1,5-2 órát sütjük, amíg a hús meg nem puhul (közben félidőben egyszer megfordítjuk a combokat). Ha megpuhult a hús, levesszük róla a fóliát, és 200 fokon ropogósra pirítjuk.
    2. Amíg a kacsa sül, addig a zöldségeket megtiszítjuk, julienne-re vágjuk, és az olajon üvegesre, de nem túl puhára pároljuk (ne keverjük, hanem rázogassuk és forgassuk meg óvatosan). Közben megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a mézet, és egy 1/2 lime kifacsart levét. Végül megszórjuk a lime lereszelt héjával. A hús mellé kínáljuk.

      Még több kacsa >>> 

      Kacsasült >>> 

      Kacsamell >>> 

      Konfitált kacsacomb >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin