Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos grillezett csirke almaszósszal

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk bors
  • 1 tk só
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kg alma
  • 2 darab fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 kávéskanál örült fahéj
  • 2 ek cukor
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek olaj

Elkészítés

    1. A fűszereket összekeverjük, bedörzsöljük vele a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat és szárnyakat, majd állni hagyjuk.
    2. Az almákat megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megfűszerezzük, hozzadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, egy csipet sót, a cukrot, és lassú tűzön roppanósra főzzük.
    3. Amíg fő az alma, egy grillserpenyőt kikenünk olajjal, majd felhevítjük, és ropogósra sütjük rajta a csirkecombokat és szárnyakat. 
    4. Közben elkészítjük a habarást az almaszószhoz. 2 dl hideg vízzel és egy csipet sóval elkeverjük a keményítőt, majd a forrásban lévő almára öntjük gyors kevergetés közben, nehogy csomós legyen. Felforraljuk, és levesszük a tűzről. A csirke mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Csodálatos nyári illata és íze van ennek az ételnek.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin