Keress receptre vagy hozzávalóra

Rozmaringos focaccia

Hozzávalók

  • A focacciához:
  • 70 dkg liszt
  • 1,5 dkg só
  • 4 dl víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • A tetejére:
  • nagyszemű só
  • rozmaring
  • olívaolaj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A lisztet a sóval egy nagyobb tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést fúrunk, és beleönjük a langyos vizet és az olajat, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összegyúrjuk, és robotgéppel dagasztjuk. A megdagasztott tésztát egy tiszta ruhával letakarva, meleg helyen 40-45 percig kelesztjük (vagy addig, amíg a duplájára nem dagad). 
    2. Közben egy 32x37cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk. A megkelt tésztát a tepsibe borítjuk, és a kezünkkel óvatosan a tepsi méretére húzzuk/nyújtjuk, figyelve, hogy nagyjából egyenletes vastagságú legyen mindenhol. Ezután az ujjainkkal kis gödröket nyomkodunk bele. Megszórjuk a nagyszemű sóval és a rozmaringlevelekkel, majd letakarva további 20 percig pihentetjük.
    3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Meglocsoljuk olívaolajjal a tészta tetejét, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tetszőleges darabokra vágva kínálhatjuk.

     Gasztrogabó receptjei >>> 

Megjegyzés

A tetejére tehetünk más ízesítőket is: pl. szárított paradicsomot, olajbogyót, hagymát, paradicsomot, különböző sajtokat, sőt használhatunk gazdagon a feltétekből, (akár egy pizzánál) és nagyszerű falatoznivaló lesz belőle.

A focacciát darabokra vágva és keresztben kettévágva szendvicsekhez is használhatjuk.

Ha vékony, hosszúkás rudakra vágjuk, akkor mártogatósokhoz is jól jön.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin