Az újhagymát karikára, a lila hagymát apró kockára vágom és egy lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, felöntöm a fehérborral, borsozom és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem az alufóliát és további 5-10 percet sütöm, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!
Ha a máj elkészült, kihűtöm, majd úgy ahogy megsült, hagymával rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítem. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni....
Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt és locsoljuk a pép tetejére.
Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre