Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rozmaringos-fehérboros házi májas - gluténmentes

Rozmaringos-fehérboros házi májas - gluténmentes
Rozmaringos-fehérboros házi májas - gluténmentes

Hozzávalók

  • 1 kg friss csirkemáj
  • 6 szál újhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szép nagy ág rozmaring
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 3 ek vaj
  • 3-4 ek kacsazsír
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés

    Az újhagymát karikára, a lila hagymát apró kockára vágom és egy lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, felöntöm a fehérborral, borsozom és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem az alufóliát és további 5-10 percet sütöm, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!

    Ha a máj elkészült, kihűtöm, majd úgy ahogy megsült, hagymával rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítem. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni....

    Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt és locsoljuk a pép tetejére.

    Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin