Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos burgonya baconbe tekerve, zöldbabmártással

MME MME
3 3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 db burgonya (kb. tojás nagyságú)
  • 12 szelet bacon
  • 1 szál rozmaring
  • 4 evőkanál étolaj
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 dl zöldségleves (kockából is lehet)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szalonnát a burgonyákra tekerjük, majd 1-2 rozmaringlevelet letépkedünk, és a szalonna alá toljuk őket.

2. A burgonyákat hőálló tálba rakjuk, kevés vizet öntünk alá, meglocsoljuk az olajjal, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Míg a burgonya sül, elkészítjük a mártást.

3. A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm nagyságú darabokra vágjuk.

4. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és vajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a zöldséglevessel. Beletesszük a babot és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.

5. Ha a bab már puhára főt, akkor a vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.

6. A végén hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, a finomra vágott petrezselymet, a tejfölt és a citrom levét (ekkor már ne főzzük).

7. Tálaláskor helyezzük a mártásra a puhára sült burgonyákat. Kiegészíthetjük még reszelt sajttal, vagy morzsolhatunk a tetejére kék sajtot is.

Megjegyzés

Fotó: AS

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss