Elkészítés: 1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A szalonnát a burgonyákra tekerjük, majd 1-2 rozmaringlevelet letépkedünk, és a szalonna alá toljuk őket.
2. A burgonyákat hőálló tálba rakjuk, kevés vizet öntünk alá, meglocsoljuk az olajjal, és előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Míg a burgonya sül, elkészítjük a mártást.
3. A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm nagyságú darabokra vágjuk.
4. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és vajon üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a zöldséglevessel. Beletesszük a babot és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
5. Ha a bab már puhára főt, akkor a vízzel kikevert keményítővel besűrítjük.
6. A végén hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, a finomra vágott petrezselymet, a tejfölt és a citrom levét (ekkor már ne főzzük).
7. Tálaláskor helyezzük a mártásra a puhára sült burgonyákat. Kiegészíthetjük még reszelt sajttal, vagy morzsolhatunk a tetejére kék sajtot is.