Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos birsalmapuncs

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot. Készíthetünk belőle sorbet-t úgy, hogy kis méretű joghurtos dobozokba töltjük, beledugunk egy pálcát, és megfagyasztjuk, majd forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a dobozt. Kitűnő jégnyalóka.

Melegen adhatjuk pitékhez, rétesekhez, ha sűrítünk rajta, mártásként is kínálhatjuk…

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket, recepteket a Mesterkurzus blogban találtok! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss