Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos lepénykenyér (focaccia)

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük az élesztővel és a sikérrel. A vizet kimérjük, hozzáadjuk az olajat. A liszthez szórjuk a fűszereket, a cukrot és a sót, majd hozzáöntjük az olajos vizet, és alaposan kidolgozzuk. Nagyjából 1 órát hagyjuk, hogy meleg helyen megkeljen.
  2. A sütőt 225 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés + légkeverés), és közben ujjnyira nyújtjuk a tésztát. Sütőpapíros tepsire fektetjük, és kicsit hagyjuk pihenni.
  3. Ezután az ujjunkkal benyomkodjuk a felületét, és olívaolajjal megkenve a sütőbe toljuk. Világos aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk. 

    FOCACCIA OLASZ MÓDRA - ÍGY SÜTHETSZ TÖKÉLETES LEPÉNYKENYERET! >>> 

    5 ELLENÁLLHATATLAN LEPÉNYKENYÉR, AMIT EL KELL KÉSZÍTENED HÁZILAG! >>> 

    olasz receptek garmadája >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss