Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozé kacsamell fokhagymás vajas tésztával

MME MME
35 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. A kacsamelleket megtisztítjuk, beirdaljuk óvatosan a bőrét úgy, hogy ne vágjuk át a húsrészt.
  3. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a kacsamelleket, a bőrös felével, és 2-2 percig megpirítjuk mindkét oldalát. Vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át, se fordításnál, se kiszedésnél a húst!
  5. Ezután tűzálló edénybe tesszük őket, bőrös oldallal felfelé, kevés rozmaringgal meghintjük, vagy friss rozmaringágat teszünk rá.
  6. 180 fokos sütőben 10 perc alatt rozéra sütjük.
  7. Közben a fokhagymát felaprítjuk, a visszamaradt zsiradékba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és rövid idő alatt lepirítjuk a fokhagymát. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát és a kész kacsmellel tálaljuk.

Nézzétek meg a rozé kacsamell elkészítését videón

Megjegyzés

A kacsamelleket a receptben megadott ideig szabad sütni, hogy szép rózsaszínű és omlós maradjon a hús. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss