A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
A kacsamelleket megtisztítjuk, beirdaljuk óvatosan a bőrét úgy, hogy ne vágjuk át a húsrészt.
Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a kacsamelleket, a bőrös felével, és 2-2 percig megpirítjuk mindkét oldalát. Vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át, se fordításnál, se kiszedésnél a húst!
Ezután tűzálló edénybe tesszük őket, bőrös oldallal felfelé, kevés rozmaringgal meghintjük, vagy friss rozmaringágat teszünk rá.
180 fokos sütőben 10 perc alatt rozéra sütjük.
Közben a fokhagymát felaprítjuk, a visszamaradt zsiradékba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és rövid idő alatt lepirítjuk a fokhagymát. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát és a kész kacsmellel tálaljuk.